אסטמה של העור אצל תינוקות

February 20 2023doritr

אם אצל מבוגרים אסטמה של העור מהווה אי נוחות שלמה, הרי שאצל תינוקות התופעה מתבטאת בצורה אפילו יותר חמורה. זאת, משום שהם פשוט לא מבינים מה עובר עליהם, ובקיצור, פשוט כואב הלב. לכן, חשוב לדעת כיצד לזהות ולטפל בבעיית אסטמה של העור בהקדם.

אסטמה של העור אצל תינוקות, היא מחלת עור אשר נקראת גם אטופיק דרמטיטיס. זוהי מחלת עור שכיחה הפוגעת בתינוקות וילדים צעירים, כאשר הססימפטומים לבעיה יכולים להשתנות מתינוק אחד לאחר. רגע לפני פנייה אל אטופיק קום או לכל גורם אחר, חשוב להכיר את התסמינים למחלה זו. הסימפטומים יכולים לכלול את הבאים:

  • עור אדום, מגרד ודלקתי
  • כתמים אדומים או כהים על העור
  • אזורים על גבי הגוף בהם מתפתחות שלפוחיות

היכן מופיעה אסטמה של העור וכיצד ניתנת לזיהוי?

באופן כללי, אטופיק דרמטיטיס נוטה להופיע על הפנים והקרקפת, מה שלרוב יהיה מאופיין בלחיים בצבע אדום ומגורה. אך יחד עם זאת, המחלה יכולה להופיע גם בחלקים אחרים בגופם של תינוקות. לא פעם, תינוקות מגלים סימני אדמומיות של עור, לכן חשוב שלא למהר ולהסיק מסקנות נחפזות.

לא בכל פעם שמופיעה אדמומיות על העור של תינוקות צריך למהר ולהסיק כי מדובר באסטמה של העור. העור של תינוקות בדרך כלל רגיש יותר מהעור של אנשים מבוגרים, וזו הסיבה לכך שחשוב יהיה לחפש את שאר התסמינים של המחלה. אם הם אינן מופיעים, ייתכן שמדובר בגרד או גירוי זמני ולא כרוני.

כיצד מטפלים באסטמה של העור אצל תינוקות?

כשמדובר בטיפול אסטמה של העור אצל תינוקות, המפתח בדרך כלל הוא להתמקד בלחות ושיטות שונות להרגעת העור. בתוך כך, לחות צריכה להיות מוזנת בעור הגוף מספר פעמים ביום באמצעות מוצרים עדינים, לפי המלצת הרופא. אם שיטה זו אינה עובדת, ייתכן שהרופא יפנה את ההורים לאחד מהטיפולים הבאים:

  1. משחות מבוססות סטרואידים – טיפול שנחשב פחות מומלץ אצל תינוקות, אך לעיתים אפשרי לתקופת זמן קצרה.
  2. טיפול במערכת החיסון – ניתן לתת לתינוקות מעל 3 חודשים תרופה בשם אלידל.
  3. אנטיביוטיקה – תינתן בדרך כלל במקרים של היווצרות שלפוחיות.
  4. טיפולים ביולוגיים – תכשיר דופיקסנט לעיתים ניתן לתינוקות על מנת לנטרל ציטוקינים.

יש לציין, אצל כל תינוק ייתכן שהמחלה תתבטא בצורה מעט שונה, כך שיהיה חשוב מצידו של הרופא להתאים את שיטת הטיפול בהתאם למצבו הרפואי של התינוק\ת.

כיצד מקלים על אסטמה של העור אצל תינוקות?

להקלה מסוימת על התסמינים, ניתן להשתמש בקרמים תרופתיים\רפואיים המכילים הידרוקורטיזון, פטרולטום וחומר מסוג סרמיד. חומרים אלו יכולים לסייע בהפחתת גירוד ודלקת. כמו כן, כשרוחצים את התינוק, יש לנסות להשתמש בחומרי רחצה ותכשירים עדינים במקום בסבון רגיל.

כמו כן, חשוב להרחיק את התינוקות מאלרגנים פוטנציאליים שונים. למשל, קרדית האבק, פרוות בעלי חיים, מקומות טחובים ועוד. פעולות אלו לא בהכרח ימנעו את התפתחות המחלה, אך הן כן עשויות במיתון ומינון אי הנוחות של התסמינים.

מאמר זה אינו מהווה חלופה לייעוץ ע”י רופא עור.

Share: